Jonas

Jonas Andersson började den 1 september 2017 som ny säljare/projektledare på Intergate.

Princip
Intergate kan nu erbjuda Service Intelligence, ett smart system för fjärrövervakning av t.ex. bommar och grindar. Med en transceiver monterad i din bom/grind kan vi på distans snabbt se om någon av de övervakade funktionerna kräver åtgärd och se till att få med oss rätt reservdel redan vid första besöket. Systemet ger ökad kontroll genom information både vid larm och åtgärdat fel, samt driftstatistik i rapporter, vilket också gör att antalet servicetillfällen kan anpassas efter faktiskt användande.

Läs mer

open

Har du en bom eller grind som bara behöriga ska passera?

Det finns många olika sätt att öppna hinder som automatiska pollare, trafikbommar och grindar.
Systemen går också att kombinera för att få en lösning som passar en specifik installation. Vi har sammanställt några av systemen i ett samlingsblad och mer information finns under Styrsystem.

Läs mer

Glasgrinden SlimLane kan nu förses med en rymligare ändstolpe (End Post, EP). 

EP ökar SlimLanes flexibla uppbyggnad ytterligare och gör det enklare att integrera olika slags läsare och andra komponenter. Valmöjligheterna blir många, då det går att anpassa placering av plexiglas och tillbehör (kortläsare, streckodsläsare och andra accesslösningar).

SL940SC EP
01 BEA G6 EVO HE VDM

Urbaco lanserar pollaren G6 EVO, som är en vidareutveckling av G6-pollaren. De automatiska pollarna i G6 EVO-serien finns i Ø200 och Ø250 i höjden 750 mm i modellerna Cylinder och Chateauneuf.

Den rörliga delen består av en invändig kärna i ca 11 mm gjutgods samt en utvändig avtagbar hylsa som enkelt kan bytas. Pollarna finns i hydrauliskt och pneumatiskt utförande, samt som visas på bilden, med inbyggd hydraulik som tar bort behovet av hydraulslang mellan pollare och hydraulik.

Läs mer Video

urbaco_one_50_news

Urbaco har introducerat One50, en säkerhetspollare som klarar att stoppa ett 6,8 ton tungt fordon som kommer i 80 km/h (50 mph).

Pollaren One50 är framtagen med en enda uppgift: att stoppa ett fordon som försöker att köra igenom en avspärrning.
Användningsområde är t ex ambassader, militära anläggningar, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga anläggningar.

Läs mer om One50 Video

Simple
Många områden omges av staket och har in- och eller utfart via en relativt långsam slag- eller skjutgrind. Väntan på att grinden ska öppna kan kännas lång och det finns risk att föraren väljer att köra innan grinden öppnat helt, eller att flera kör ”på rulle” vilket kan leda till skador på både grind och fordon. 

En lösning kan vara att kombinera grinden med en trafikbom så att man under den mest intensiva tiden på dagen kan låta grinden stå öppen och låta bommen reglera trafiken.

Läs mer

Efter 20 år i Strömstad bär det av söderöver! Från den 26 mars hittar du oss på följande adress:

Hantverkaregatan 14, 444 32 STENUNGSUND

Nytt telefonnummer (fungerar redan nu): 010-206 77 33

Karta-ny-adress

 

De robusta och driftssäkra vändkorsen i TR49x-serien finns nu även i en rundare variant, R. Samma goda egenskaper som de "gamla", men ett nytt och modernare utseende. Vändkorsen finns i både enkel- och dubbelutförande.

tr490-round-plexy-lecteur-picto 200

TR490 R med kortläsare och piktogram (tillval)

tr491-round-plexy-lecteur-picto 200

TR491 R med kortläsare och piktogram (tillval)

tr492-round-plexy-lecteur-picto 200

TR492 R med kortläsare och piktogram (tillval)

Video

I videoklippet i länken nedan försöker rebeller ta sig in på en anläggning i Kiev, där SmartLane SL900 används som skalskydd. Som synes (vid 1:35) möter de ett visst motstånd.

Rebel

En av fördelarna med SmartLane är just det starka glaset och att dörrarna är mekaniskt låsta.

Läs mer om SmartLane  

 

SL-MTG

Många av våra produkter har ytor av rostfritt stål. Det finns många olika sorters rostfritt stål, men alla har det gemensamt att de är korrosionsbeständiga. Rostfritt stål är egentligen en felaktig benämning, "korrosionsresistent" eller "rostbeständig" är egentligen bättre. 

För att din produkt ska behålla det ursprungliga estiska utseendet och vara fortsatt härdigt mot korrosion, måste du rengöra ytorna regelbundet. Stålets yta mår bra av rengöringen – förutsatt att du använder korrekta metoder – eftersom det inte finns något ytskikt som nöts bort. Rengöringen gör också att stålets "självläkande" mekanism fungerar.

Läs mer

 

SKYDD

Då var SKYDD! över för i år
Så trevligt att träffa kunder, leverantörer och andra besökare i vår monter A17:14 på SKYDD 2014 på Stockholmsmässan i Älvsjö den 14-16 oktober. Tack alla ni som besökte oss! 

Läs mer om mässan på www.skydd.net.

Nästa SKYDD-mässa går den 25-27 oktober 2016.

 

Under nästan 20 års tid har vi på Intergate tillhandahållit produkter som står för kvalitet och tillförlitlighet. 

Produkter som fungerar och "bara går och går" stannar de också, om de inte får det underhåll de behöver.

Som ett komplement till våra produkter erbjuder vi därför även serviceavtal till dig som kund.

Våra serviceavtal är framtagna för att du ska kunna känna dig ännu tryggare och nöjdare genom de fördelar som förebyggande underhåll innebär.

Kontakta oss gärna!

Läs mer

Avinor

Avinor tecknade i februari ett ramavtal med Intergate. Avtalet gäller leverans, installation och löpande underhåll av envägsslussar, alltså säkerhetsslussar som ser till att passagerare inte kan gå tillbaka då de lämnat ankomsthallen. Avtalet löper på två år och berör 46 norska flygplatser.

Avinor är ett statligt, norskt aktiebolag som har ansvar för 46 flygplatser i Norge. De har tre kontrollcentraler, vilka är placerade i Oslo, Stavanger och Bodö. Dessutom ansvarar Avinor för kontrolltornen på flygplatserna. Avinor är självfinansierat genom avgifter och försäljning. Företaget har 3000 anställda och hanterar 46 miljoner passagerare per år.

Läs mer om Avinor.

Läs mer om envägsslussen PAS.

Bilden kommer från Avinors officiella nyhetsarkiv.

 

Masslogga-Skydd 2014 HR

Intergate deltog på i mässan SKYDD & SÄKERHET Öresund som hölls i Malmö 5-6 februari 2014.

Det var trevligt att träffa såväl befintliga som nya kunder, leverantörer och andra i monter D14 på MalmöMässan. Tack för att ni besökte oss!

I vår monter visade vi SlimLane 944 på podium – som var den produkt som flest visade intresse för – SmartLane 910, samt NEON, nytillskottet bland pollarna.

Så här såg montern ut strax innan mässan drog igång:

MassmonterM

SKYDD & SÄKERHET var en ren fackmässa och endast öppen för representanter från näringslivet och offentlig sektor.

 

 

rexon dea gate bike u 3d

Motordriven rotationsgrind för cykelpassager REXON-DEA GATE.

REXON DEA GATE är eleganta rotationsgrindar i fullhöjd för miljöer där man vill ha kontroll på de passerande, och där det ska gå att komma förbi även med cykel.  De lämpar sig väl för passager där det ställs höga krav på genomströmning med kontroll i den ena eller båda riktningarna.

Läs mer

NEON 250URBACO EMOTION SOLUTION är ett koncept med en helt ny typ av pollare, NEON, med fler tilltalande erbjudanden:
- Säkerhet
- Skydd
- Skönhet
- Mjuk närvaro
- Elegant och exklusiv

NEON finns i fast, manuellt nedsänkbart och automatiskt utförande.
Belysningen går att få i olika programmerbara färger.
Kontakta Intergate för information.  Video

SlimLane940_150hogSlimLane är den 4:e generationen av automatiska grindar och har en iögonfallande transparant design och är utrustad med snabba svängdörrar av glas. Den tillåter hög genomströmning, har avancerad övervakning och ryms på en minimal golvyta. Slagdörrarna öppnas i den passerandes riktning och passagesekvensen underlättas av dubbla piktogram för intuitiv användning och ökad genomströmning.
Intuitivt skötselgränssnitt erbjuder realtidsövervakning och möjlighet att konfigurera och underhålla varje korridor lokalt eller på distans via webben.
Korridorena finna i 3 olika bredder som kan kombineras på många sätt.

Läs mer Broschyr 3D-animation