Intergate har sedan slutet av 90-talet installerat flera hundra automatiska pollare och levererat ännu fler fasta och demonterbara. Trots detta vet vi att pollare är en relativt ny produkt och att funktion och begrepp inte alltid är helt lätt att förstå. Det finns många olika typer och många användningsområden. Vi förklarar hur de olika produkterna kan användas så att funktionen blir den förväntade.

Vi är exklusiv distributör i Sverige för URBACO från Frankrike som har den största kunskapen om pollare i Europa med över 10.000 tillverkade nedsänkbara pollare.

Om en fast pollare inte passar in i aktuell miljö finns andra möjligheter. Här samarbetar vi med Marshalls från Storbritannien som är ett företag som specialiserat sig på konstruktionsmaterial för lanskapsplanering. Marshalls har stor erfarenhet av internationella projekt över hela världen i samband med landskapsutformning.

Det ni eventuellt inte hittar här får ni gärna mejla eller ringa oss om.

Säk EVOSäkerhetspollare är extra kraftiga testade varianter avsedda för t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader.

De finns i 3 olika säkerhetsklasser:
- K4 med kollisionsmotstånd 681,2 kJ
- K8 med kollisionsmotstånd 1 290 kJ
- K12 med kollisionsmotstånd 1 776 kJ

Urbaco var den första tillverkaren i världen som testat två på varandra förjande krashtester (truckar typ N3C respektive N2A) på samma pollare enligt senaste internationella standards (IWA 14-1:2013 et PAS68:2013).

Krashtesterna har visat på elasticiteten och den höga säkerhetsnivån hos säkerhetspollaren ONE50 EVO som fortfarande fungerade efter testerna.

Video ONE50 EVO crash test 

 

Urbaco har ett brett sortiment:

Nedsänkbara ONE30 EVO Läs mer
Nedsänkbara ONE40 EVO Läs mer
Nedsänkbara ONE50 EVO Läs mer

Demonterbara ONE30 EVO Läs mer
Demonterbara ONE40 EVO Läs mer
Demonterbara ONE50 EVO Läs mer

Fasta ONE30 EVO Läs mer
Fasta ONE40 EVO Läs mer
Fasta ONE50 EVO Läs mer

 

Marshalls krocksäkra

Marshalls från Storbritannien har testade hinder i form av stora planteringskrukor eller bänkar som förankras ungefär som en fast pollare. Dessa utgör eleganta lösningar som sedan kompletteras med nedsänkbara pollare där trafiken måste fram.

Video-kraschtest För ytterligare information kontakta Intergate.