Intergate har sedan slutet av 90-talet installerat över 100 automatiska pollare och levererat flera hundra fasta och demonterbara. Trots detta vet vi att pollare är en relativt ny produkt och att funktion och begrepp inte alltid är helt lätt att förstå. Det finns många olika typer och många användningsområden. Vi förklarar hur de olika produkterna kan användas så att funktionen blir den förväntade.

Vi installerar nedsänkbara pollare från URBACO i Frankrike som kanske har den största kunskapen av pollare i Europa med över 10.000 tillverkade nedsänkbara pollare.

Om en fast pollare inte passar in i aktuell miljö finns andra möjligheter. Här samarbetar vi med Marshalls från Storbritannien som är ett företag som specialiserat sig på konstruktionsmaterial för lanskapsplanering. Marshalls har stor erfarenhet av internationella projekt över hela världen i samband med landskapsutformning.

Det ni eventuellt inte hittar här får ni gärna mejla eller ringa oss om.

K12-pollare-265 Illustr-Ambassad_450

Säkerhetspollare är extra kraftiga testade varianter. De finns i flera olika sorter ända upp till K12, där en ensam URBACO-pollare, One50, klarar att stoppa ett 6,8 ton tungt fordon som kommer i 80 km/h (50 mph). De finns även i K8 - One40 och K4 - One30.

Användningsområde är t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader.

Läs mer One50  Läs mer One50 EVO

Video Video One50 EVO crash test

Urbaco tillverkar även Säkerhetspollaren HD, som är testad K4/K8.

Läs mer

Fast pollare
HD-pollare (Heavy Duty) är testade enligt DOS K4 och gjuts ner i betong.
Marshalls krocksäkra

Marshalls från Storbritannien har testade hinder i form av stora planteringskrukor eller bänkar som förankras ungefär som en fast pollare. Dessa utgör eleganta lösningar som sedan kompletteras med nedsänkbara pollare där trafiken måste fram.

Video-kraschtest För ytterligare information kontakta Intergate.