Intergate AB är ett kunskapsföretag som erbjuder lösningar för reglering av fordons- och persontrafik, dvs automatiska bommar, grindar, pollare, personslussar, rotationsgrindar, vändkors mm. Bland våra kunder finns Trafikverket, Försvaret, Polisen, flygplatser, de största hamnarna, Volvo, IKEA mfl. Vi ger våra kunder kvalitativa, långsiktiga lösningar med hjälp av marknadens bredaste produktsortiment.

Vi har en mycket positiv utveckling och behöver därför förstärka organisationen med en projektledare.

första

Som projektledare tar du vid efter säljaren och ser till att allt som överenskommits också blir till verklighet. Du håller koll på tider, handlar upp underleverantörer, stämmer av att den överenskomna lösningen fungerar på plats, hanterar ÄTA, tar fram dokumentation – både generell och projektspecifik – som t ex byggvarubedömning, arbetsmiljöplaner, miljöplaner, kvalitetsplaner, egenkontrollplaner mm och är spindeln i nätet i våra projekt. Vi söker en person med följande kompetens och erfarenhet:

 • Erfarenhet av entreprenadjuridik
 • Erfarenhet av projektledning
 • Social och trevlig personlighet
 • Strukturerad och välorganiserad
 • Mycket drivande och självgående, sitter inte och väntar på att få arbetsuppgifter
 • Gärna byggnadsingenjör eller motsvarande
 • Tekniskt intresse och förståelse

När det gäller placeringsorten ser vi gärna att du kan vara ett par dagar i veckan på vårt kontor i Stenungsund, men det är inget krav. Du kommer att kunna utgå från ditt hemmakontor och måste vara beredd att resa med flera övernattningar varje vecka. Då vi har många kunder som kräver säkerhetsprövning kommer vi att begära ett utdrag ur belastningsregistret innan du kan få en anställning.

Kontakta gärna Fredrik Vedin på 0702-224955 om du har frågor. Skicka din ansökan omgående till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Urval sker löpande. Tjänsten tillsätts när vi hittar rätt person.

 


SafeFlow

Nu kan du utrusta din speedgate med kamera som detekterar om någon har feber eller saknar munskydd. Dessutom räknar den antalet passager in och ut och sätter stopp när lokalens maxantal nås.

bild 1

Läs mer här!

 

HR LÖN

Uppdatering 2020-06-30 Tjänsten är tillsatt.

Du ansvarar för företagets personal- och löneadministration. Du ser till att vi följer lagar och avtal och det är även du som har kontakt med vår arbetsgivarorganisation gällande vårt kollektivavtal.

I dina arbetsuppgifter ingår även följande:

Uppdatering av personalhandbok och policyer

Kompetensplanering

Rehabiliteringsärenden

Systematiskt arbetsmiljöarbete, brandskyddsarbete

Administration av tidrapporterings- och lönesystem

Registrering och betalning av leverantörsfakturor

Övriga administrativa arbetsuppgifter

Vi söker en mycket noggrann och välorganiserad person som är självgående och har eget driv. Vi vill att du har några års erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter. Tjänsten är 80% av heltid. Placering i Stenungsund.

Tjänsten ska tillsättas 2020-08-01. Kontakta gärna Fredrik Vedin på 070 222 49 55 eller Victoria Vedin 070 655 97 22 om du har frågor.

Skicka din ansökan omgående till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Urval sker löpande.

 

virus 1812092 1920

På grund av Coronapandemin har vi försenade leveranser från våra leverantörer i Europa. Tyvärr har vi inga besked att ge om hur mycket försenat det blir och vi kan inte ge några leveransbesked för närvarande. Vi beklagar detta och hoppas på er förståelse då detta ligger utanför vår kontroll. Vissa produkter och reservdelar finns i vårt eget lager, kontakta din säljare eller ring 010 206 77 33 för mer information. 

 

Matador sidogående pollare

Matador, den sidogående pollaren, är det senaste tillskottet i Healds och Intergates sortiment. Matador är en unik pollare som inte kräver ett djupt fundament.
 
 

SlimLane

Ni måste gå in i vårt galleri och se hur snyggt våra duktiga tekniker har monterat flera SlimLanes utan att lägga kablarna under golv. 

 
 

jul2019

I år är det en hel del klämdagar under jul- och nyårshelgerna. Vi har öppet 20/12-2/1 men med lite begränsade resurser.

Intergate önskar alla en skön jul och ett riktigt gott nytt år!

 
 

TL2 fuskdet illust

TriLanes fuskdetektering består av en kamera som triggar ett larm om någon försöker hoppa över eller krypa under hindret. Se fältet som kameran täcker på illustrationerna.

På TriLane kan impulsgivare som beröringsfria läsare, streckkodsläsare, kortuppsamlare med mera integreras. Det finns konfigurationer som täcker alla möjliga passagesituationer.

Designen och mekanismen är robust och pålitlig. TriLane kan installeras inomhus eller utomhus, ensamma eller bredvid varandra. De kan kombineras med entrégrinden AccessLane för att underlätta passage för personer med nedsatt rörlighet.

TriLane kan förses med en antipanikutrustning - fallande arm – vilket innebär att armen automatiskt faller vid ett eventuellt strömavbrott eller en utrymningssituation.

 
 

smart touch skarm

Smart Touch ger en enkel och elegant lösning för fjärrhantering av grindar, vändkors och speedgates via ett Ethernet-nätverk. Den består av en 10” PC panel med pekskärm som ger en tydlig överblick av utrustningen på bara några visningar.

Typer av utrustning som stöds: SmartLane, TriLane, FirstLane, SlimLane, AccessLane.
 
 

TRS PMR grind.jpg

Säkerhetsgrinden TRS PMR är utformad för att släppa igenom personer med nedsatt rörelseförmåga. Grinden är dubbelriktad och manövreras manuellt. Passar perfekt ihop med TRS37x produktlinje av rotationsgrindar, sida vid sida eller som en helt fristående grind.
 

easyaccess

En nyhet hos Intergate är Easy Access Basic som är en enklare version av Easy Access Pro.
 
Easy Access Basic är streckkodsbaserade accessystem som inte kräver kablage eller nätverk i någon form, förutom strömmatning och en impulskabel från scannern. Easy Access Basic är det enklaste systemet, med en scanner och en skrivare, vilket räcker för de flesta normala applikationer. För avancerade applikationer finns Easy Access Pro.
 
Easy Access Basic är perfekt för besöksparkeringar, byggvarumarknader, hotellparkeringar, hamnanläggningar, kundtoaletter, offentliga toaletter samt kundparkeringar. 
 
 

AnnaN profilbild

Tänk att vi har lyckats anställa ännu en fantastisk Anna till Intergate. Anna Nikell är ansvarig för inköp och lager av fordonsprodukter. Tycker ni det ser ut som ponnyklubben här nu så har vi alla tre hästar som hobby.
 

//Helene

AnnaMprofilbild

Vi är väldigt glada över att få välkomna Anna Malteson till teamet. Anna är ansvarig för inköp och lager av personprodukter. 
 
Intergate jobbar på under sommaren även om vi är lite begränsade med tanke på semestertider. Med detta önskar vi en trevlig midsommar och en skön säker sommar.

//Helene

 Intergate kurva

Intergate fortsätter att växa. Innevarande år, som slutar 190630, har vi en omsättning runt ca 40 mkr. Det betyder att vi har fördubblat omsättningen på fem år och tredubblat den på 8 år. Vi tackar våra kunder för visat förtroende och ser fram emot fortsatt gott samarbete.

Fredrik Vedin

CEO

%MCEPASTEBIN%

Helene profilbild

I maj började jag, Helene Hogengård, som ny kommunikationsansvarig här på Intergate. Har en bakgrund inom reklamvärlden och varit egen företagare i tjugo år. Så stolt och glad över att få tillhöra detta fantastiska bolag och Intergateteamet. Ett väldigt starkt och kunnigt team som jag kommer presentera mer ingående för er.

//Helene

TRS370 P med hinder i klar akrylplast

Rotationsgrinden TRS370 P är en variant av den robusta och mycket driftsäkra TRS370, men med transparenta hinder i klar akrylplast. Designen gör att den passar mycket bra in i inomhusmiljöer.

Läs mer

En återkommande fråga är vad som gäller för utrymningsvägar.

Även om man vill hindra obehöriga från att komma in i en byggnad eller lokal med hjälp av exempelvis en speedgate så måste det alltid finnas en enkel väg ut om det skulle uppkomma en nödsituation. De personprodukter som Intergate säljer kan frikopplas vid utrymning (eller vid spänningsbortfall) och gör det då enkelt för personer att komma ut genom grinden, men det finns även annat att tänka på. Till exempel hur bred utrymningsvägen ska vara och hur många utrymningsvägar som behövs, beroende på hur många människor som ska kunna passera. 

Boverkets råd om utrymningsvägar ger en rad regler och rekommendationer för hur utrymningsvägar ska utformas på ett säkert sätt. 

SlimLane

Nordic Wellness anläggning i Eskilstuna

Vår leverantör Automatic Systems har publicerat en fallstudie om Chesterfield Gym som – precis som många gym i Sverige – valt att installera vändkors och glasgrindar för en tryggare miljö. Har du frågor eller funderingar kring sådana här produkter och lösningar är du alltid välkommen att kontakta oss. Under Referenser hittar du listor på kunder som redan har eller snart kommer att ha den här typen av produkter.

 Läs fallstudien här

Automatic Systems BIM

Vår leverantör Automatic Systems har nu publicerat BIM-objekt för ett antal av sina produkter.

BIM är en förkortning för Byggnadsinformationsmodellering eller på engelska Building Information Modeling och är en process som handlar om att skapa och använda en "intelligent" 3D-modell för att informera och förmedla projektbeslut. Branchen menar att BIM förenklar och effektiviserar byggnadsprocessen, ger bättre beslutsunderlag och totalt sett gör hela byggnadsprocessen bättre genom samordning och information.

Modellerna finns att hämta här: bimobject.com

Vill du veta mer eller ha hjälp med att välja rätt produkt till ditt projekt, kontakta oss gärna.

Laser - foto av Emiliano Vittoriosi/Unsplash

Vi använder allt oftare lasersensorer i olika sammanhang, till exempel för att förhindra att en trafikbom går ned medan en cyklist passerar, eller för att öppna en speedgate innan den som ska passera kommer in i grindens egen detekteringszon. Sensorerna har lång räckvidd och är mindre känsliga för ljus, dammpartiklar och annat som ofta stör vanliga fotoceller. Kotakta oss för att få veta mer om hur laser kan användas för säkrare passager.

Läs mer

Vacker vy

För platser där det finns risk för att vandaler slår till kan det ibland behövas extra skydd på bommarna. Till BL4x-serien finns ett tillval med skydd av bomhuset och för bomarmsinfästningen och ett tillval med skydd för eventuell LED-belysning på bomhuset. För att minska risken för att någon försöker lyfta bomarmen finns även ett speciellt bomarmstöd. Detta finns även med elektromagnet.

Bommen på bilden är utrustad med skydd av bomhus, LED-ljus och det speciella bomarmstödet.

Läs mer

Pollare - principen för automatiska pollare

Vi får ofta frågan om vad "pollare kostar".

Vad kostar en pollare? Ja, det beror på vad man menar och här brukar vi få nysta lite. Oftast åsyftar man en automatisk pollare.

Exemplet ovan visar en installation med två automatiska pollare.

En passage består av själva pollarna (1), som i regel manövreras med hydraulik. Pollarnas nederdel gjuts in i ett fundament.

Det behövs också en styrning (PLC) som placeras i något slags manöverskåp (3). För att öppna och stänga passagen behövs också ett system. Detta kan vara gsm, distansläsare, kodlås eller egentligen vilket annat signalsystem som helst.

För att den automatiska pollaren inte ska stänga när ett fordon befinner sig över den behövs också säkerhetsslingor (2), magnetslingor nedgrävda i marken, som kopplas till en magnetslingedetektor i manöverskåpet. Man kan också välja att ha en öppnaslinga, så att pollaren öppnas automatiskt när ett fordon närmar sig.

Utöver detta kan man behöva ljud- och/eller ljussignaler eller andra system för övervakning. En automatisk pollare kan kombineras med fasta pollare.

En annan aspekt är vilken säkerhetsnivå man behöver. Vi har pollare som klarar den högsta säkerhetsklassen (en 7,5 ton tung lastbil som kolliderar i 80 km/h - och pollaren står kvar och fungerar efter krocken) men i de flesta fall räcker det med pollare med lägre säkerhetsklassning. Vi har alla varianter.

Har du frågor om pollare är du välkommen att kontakta oss. Vi har installerat pollare i snart 25 år och hjälper dig gärna. När vi förstått ditt behov och hittat rätt lösning för dig får du även veta vad en pollare kostar.

Foto: Hello I'm Nik på Unsplash

Vi har samlat några av de lösningar som kan användas för att öppna och stänga hinder som trafikbommar, pollare och entrégrindar i ett produktblad. Det finns fler lösningar och man kan kombinera olika produkter för att få den funktion som behövs. Har du frågor om hur man kan öppna är du välkommen att kontakta oss!

Läs mer

G6 EVO demonterbara

Demonterbara pollare kan vara ett alternativ när man för det mesta vill ha en avspärning, men vid enstaka tillfällen vill öppna. Demonterbara pollare kan också kombineras med fasta och/eller automatiska pollare, beroende på vilket behov som finns.

Vi kan bland annat erbjuda en ytmonterad förstärkt pollare i G6 EVO-serien, Ingjutningsdjupet är bara 220 mm, vilket gör att förarbetet blir mindre omfattande. Pollaren stoppar en 2,5 tons lastbil i 48 km/h (motsvarande IWA 14-1). Denna pollare monteras på en speciell fundamentdel (1 i bilden). 

För att öppna passagen lyfts helt enkelt själva pollaren bort (2). 

På dess plats monteras istället ett täcklock (3) och fordon kan sedan passera obehindrat (4).

Läs mer

G6 EVO demonterbara, principen

TriLane TL02 i rostfritt utförande

TriLane är ett ny serie vändkors från vår leverantör Automatic Systems. TriLane ersätter nu vändkorsen i TR490-serien.  Läs mer om TL2

Video om TriLane

Bland fördelarna kan nämnas följande:

Kompakt design - Smalaste vändkorset på marknaden, 235 mm

Robust

 • IP44-klassad i standardutförande
 • Fungerar i temperaturer ner till -20 °C eller -40°C beroende på tillval värmare (en värmare i ena benet eller en värmare i vardera benet)

Pålitligt

 • Byggda för att klara intensiv användning i ingångsriktning, utgångsriktning eller i båda riktningarna
 • Upp till 20 personer per minut
 • Tillval som hanterar försök till fusk med hjälp av sensorer som detekterar om en person försöker hoppa över eller krypa under. En kamera under vändkorset skapar ett virtuellt plan emellan två vändkors eller mellan vändkors och intilliggande vägg från marken och upp till 2 m höjd. Vid fuskförsök triggas ett larm (ljud och ljussignal).
 • Mekanisk låsning förhindrar intrångsförsök
 • Antipassback-funktion förhindrar obehörig användning

Enkelt att integrera kundanpassade funktioner

 • Gott om utrymme i vändkorsens ben (235 × 210 mm) gör det möjligt att integrera en rad kundanpassade funktioner, t ex läsare av olika slag, kortinsamlare.

Enkelt att använda, underhålla och övervaka

 • 550 mm fri passagebredd
 • Hydrauliska dämpare för en tyst och mjuk drift (60 dB A vid 1 m)
 • LED-piktogram för intuitiv användning och hög genomströmning
 • Som tillval: Fallande arm som gör det enkelt att utrymma i en nödsituation
 • Som tillval: Motoriserade armar för assisterad passage (eller för-rotation som guidar den som ska passera). Hastigheten är justerbar.
 • Ny logik med IP-anslutning, underhållsgränssnitt och möjlighet att övervaka via Smart n’Touch.
 • Inbyggt underhållsgränssnitt som förenklar övervakning och konfigurering, såväl som underhåll och diagnostik. Detta kräver ingen separat installation eller mjukvara, utan kan hanteras via en webbläsare.
 • Smart n’Touch övervakningsgränssnitt som gör det möjligt att övervaka och styra ett antal accesspunkter i realtid.

Låg ägandekostnad

 • Överlägsna system för mekanik och elektronik ger en MCBF-faktor på 5 000 000 cykler
 • Låg energiförbrukning (mindre än 20 W i viloläge) ger ett lågt koldioxidavtryck
 • En lätt produkt, ca 60 kg gör att den går lättare och snabbare att installera
 • MTTR är mindre än 30 minuter

I standardutförande:

 • Uppfyller brand- och säkerhetskrav i gällande standarder
 • Överensstämmer med CE- och CSA-krav
 • Topplock i rostfritt AISI 304
 • Frontplåtar i pulverlackerad aluminiumplåt (RAL 9005 standard)
 • Ram i pulverlackerat stål (RAL 9005)
 • Rostfria armar (AISI 304) 510 mm långa
 • Fast rotor i gjuten aluminium (pulverlackerad i RAL 9005)

Som alternativ helt i rostfritt eller i någon av följande kulörer:

TL RAL

TL01

TriLane finns också i ett utförande med bara ett "ben". Läs mer om TL1

Syftet med en speedgate är att på ett snabbt och trevligt sätt se till att endast behöriga personer kommer in i en lokal. Det finns olika typer av speedgates och här ska vi kort gå igenom de olika modellerna. Produktöversikt

SlimLane

En smäcker och elegant speedgate med slagdörrar. Denna typ passar om du vill ha en öppen, välkomnande miljö, eller om du har ont om plats. Bland dem som valt den kan nämnas IKEA, Volvo, NK, Nordic Wellness, Trygg Hansa, Handelsbanken och Karolinska Institutet.

SmartLane

Denna modell har skjutdörrar och kan därför uppfattas mer respektingivande än SlimLane. Den har valts av bl a SAAB, Volvo, KPMG, Securitas, AstraZeneca och Swedavia.

FirstLane

En ny modell som kombinerar höga säkerhetskrav med ett lite lägre pris. Dessutom är den snygg och tar inte mycket plats. Hittills har den beställts av ett antal gym, bland andraFriskis och Svettis.

Säker, säkrare, säkrast

Att se krocktest av pollare är fascinerande.

ONE50 EVO tål två kraftiga kollisioner med ett 7,5 ton tungt fordon i 80 km/h. Av lastbilen blir det skrot redan första gången, men pollaren står kvar och fungerar som den ska även efter den andra påkörningen. Videon är inte ny, men imponerande.

Läs mer

Bilder från kraschtest ONE50 EVO

Den något mindre ONE30 EVO stoppar en liknande lastbil i 48 km/h. Läs mer

Pollarna i EVO-serien har dessutom det smarta system med utbytbara hylsor.

Se de två filmerna som visar krocktest av säkerhetspollarna ONE50 och ONE30.

Se video ONE50 Se video ONE30

Speedgates SMartLane och SlimLane på SKYDD2018

Då var SKYDD över för den här gången. Tack till er som besökte oss och tack till alla som jobbade med montern och allt kring den.

Med oss hade vi produkter från flera av våra leverantörer. Mest uppmärksamhet fick pollarna som vi  öppnade och stängde med GSM och fjärrkontroller och den kraftiga staketbommen BLG77.

På scenen intill vår monter hölls flera intressanta seminarier med säkerhetstema, bland annat om att öka tryggheten i skolmiljö. Intergate har redan hjälpt flera skolor med deras skalskydd och det var roligt att vi på mässan kunde demonstrera några av de speedgates vi kan erbjuda. Även säkerhetsslussen Tonda Light med enpersonskontroll fick besök och testades.

Det är många spännande projekt på gång! Några fler snabba bilder här nedan.

Staketbommen BLG77, säkerhetspollaren ONE50 och den robusta pollaren G6 EVOMångsidiga trafikbommen BL229 med det smarta streckkodssystemet Easy Access Enpersonsslussen Tonda LightNågra av våra trevliga besökare

craig whitehead 1000

Foto Craig Whitehead

Att kontrollera en kontorsentré effektivt betyder att anställda och besökare kan komma in och ut på ett smidigt sätt. Några tips att tänka på innan du väljer en passagegrind:

 1. Automatisering – med en eller flera passagegrindar eller speedgates förhindrar du att obehöriga kommer förbi receptionen.
 2. Registrering – se till att besökande kan registrera sig och kontrolleras innan de får passera.
 3. Identifiering – se till att det befintliga accesskontrollsystemet kan integreras i passagegrindarna, till exempel kortläsare och beröringsfria läsare.
 4. Genomströmning – ta reda på när passageflödet är som högst och välj en passagegrind som kan hantera det flödet.
 5. Säkerhet – se till att passagegrindarna uppfyller de bestämmelser som finns.
 6. Utformning – hitta passagegrindar som kompletterar den aktuella arkitekturen och ger ett välkomnande intryck.
 7. Ekonomi – räkna ut return on investment, ROI, och ta hänsyn till livslängd, driftsäkerhet och energieffektivitet.
 8. Ordning & reda – håll snyggt i området kring entrén och receptionen så blir det lätt att genomsöka och svårt att gömma främmande (farliga) objekt.
 9. Utbildning – se till att personalen är väl bekant med säkerhetsrutinerna och är införstådda med hur de ska agera vid en utrymningssituation.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Principskiss

Med hjälp av en GSM-transceiver kan Intergate nu erbjuda ett smidigt system för fjärrstyrning och övervakning av till exempel bommar, grindar och pollare.
Med transceivern kan en passage styras; öppnas, stängas, och stoppas på distans.

Läs mer

AS1620

Den nya styrlogiken AS1620 ersätter successivt den gamla AS1320 som funnits sedan 2004. AS1320 kommer inte längre att finnas kvar som reservdel.

Nya bommar av typen BL229, BL4x, BL52/BL53 och BLG77 levereras med AS1620 från och med nu.

AS1620 är mer flexibel och robust och kan konfigureras antingen via ett förenklat gränssnitt eller via webbgränssnitt som är åtkomligt via en anslutning med mini-USB.

AS1620 kan också kopplas till övervakningssystemet Smart n’Slim.

I och med den nya logiken ersätts även slingdetektorerna med en ny modell.

Logik AS1320 kommer att finnas kvar för bommar av typen BL16, BP56, samt vägspärr RSB7x.

Läs mer

pp

Nu finns en broschyr som ger en översikt över de personprodukter som Intergate levererar. Har får du en god överblick över de olika produkterna.

Kontakta oss gärna för att diskutera en lösning som passar dina behov.

Intergate är certifierad distributör för Automatic Systems sedan 2001.

Läs mer


SlimLane France

Fler och fler upptäcker fördelarna med SlimLane. Intergate har sedan SlimLane introducerades sålt dessa eleganta, driftsäkra och pålitliga lösningar för kontroll av personflöden till ett stort antal kunder. Läs mer om SlimLane.

Referenslista Video

Foto: Automatic Systems (CC BY 2.0)

Connect with us

Vi har nu en sida på LinkedIn där vi kan dela information från våra leverantörer med mera. Finns du på LinkedIn, följ oss gärna.

Foto: John Carlisle

Karin Ek

Karin Ek är tillbaka på Intergate igen. Den 2 maj tillträdde hon tjänsten som kommunikationsansvarig. Hon kommer bland annat att arbeta med projekt- och produktdokumentation, samt marknadsmaterial.

datapic

Ingen har väl undgått att den nya dataskyddslagen, GDPR, träder i kraft den 25 maj?

GDPR innebär skärpta regler för hanteringen av personuppgifter. Intergate sparar ett minimum av uppgifter och värnar om din integritet. Som ett led i arbetet med GDPR har vi bland annat tagit fram en integritetspolicy. Den hittar du här (uppdaterad 181130).

AccessLane

Entrégrinden AccessLane, AL 933-934 är en helt ny serie (7 st med olika höjder) från Automatic Systems avsedda att styras från t ex en reception där man behöver extra passagebredd.

De är utrustade med funktionspiktrogram (som visar grönt i passageriktningen och rött från andra hållet) som underlättar för de passerande.

De kan installeras ensamma, mot varandra (med individuell eller simultan styrning) eller tillsammans med vändkors eller speedgates.

Läs mer

FirstLane

FirstLane säkerhetsspärrar med dubbla dörrar ger dubbelriktat personflöde och hög säkerhet. Med sin moderna och smakfulla design passar FirstLane in i alla sorters arkitektoniska miljöer. Det exklusiva detekteringssystemet säkerställer perfekt spårning för maximal trygghet och säkerhet. First Lane kombinerar hög genomströmning med den bästa detekteringen.

FirstLane finns med normal passagebredd 600 mm eller anpassad för rullstol med 900 mm bredd.

FirstLane använder detekteringssystemet DIRAS (Detektering InfraRedAutomatic Systems) som via sändare respektive mottagare följer de passerande och minimerar risk för fusk och "tailgating" (personer som går tätt efter varandra).

Broschyr Video Läs mer

Jonas

Jonas Andersson började den 1 september 2017 som ny säljare/projektledare på Intergate.

Princip
Intergate kan nu erbjuda Service Intelligence, ett smart system för fjärrövervakning av t.ex. bommar och grindar. Med en transceiver monterad i din bom/grind kan vi på distans snabbt se om någon av de övervakade funktionerna kräver åtgärd och se till att få med oss rätt reservdel redan vid första besöket. Systemet ger ökad kontroll genom information både vid larm och åtgärdat fel, samt driftstatistik i rapporter, vilket också gör att antalet servicetillfällen kan anpassas efter faktiskt användande.

Läs mer

open

Har du en bom eller grind som bara behöriga ska passera?

Det finns många olika sätt att öppna hinder som automatiska pollare, trafikbommar och grindar.
Systemen går också att kombinera för att få en lösning som passar en specifik installation. Vi har sammanställt några av systemen i ett samlingsblad och mer information finns under Styrsystem.

Läs mer

Glasgrinden SlimLane kan nu förses med en rymligare ändstolpe (End Post, EP). 

EP ökar SlimLanes flexibla uppbyggnad ytterligare och gör det enklare att integrera olika slags läsare och andra komponenter. Valmöjligheterna blir många, då det går att anpassa placering av plexiglas och tillbehör (kortläsare, streckodsläsare och andra accesslösningar).

SL940SC EP
01 BEA G6 EVO HE VDM

Urbaco lanserar pollaren G6 EVO, som är en vidareutveckling av G6-pollaren. De automatiska pollarna i G6 EVO-serien finns i Ø200 och Ø250 i höjden 750 mm i modellerna Cylinder och Chateauneuf.

Den rörliga delen består av en invändig kärna i ca 11 mm gjutgods samt en utvändig avtagbar hylsa som enkelt kan bytas. Pollarna finns i hydrauliskt och pneumatiskt utförande, samt som visas på bilden, med inbyggd hydraulik som tar bort behovet av hydraulslang mellan pollare och hydraulik.

Läs mer Video

urbaco_one_50_news

Urbaco har introducerat One50, en säkerhetspollare som klarar att stoppa ett 6,8 ton tungt fordon som kommer i 80 km/h (50 mph).

Pollaren One50 är framtagen med en enda uppgift: att stoppa ett fordon som försöker att köra igenom en avspärrning.
Användningsområde är t ex ambassader, militära anläggningar, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga anläggningar.

Läs mer om One50 Video

Simple
Många områden omges av staket och har in- och eller utfart via en relativt långsam slag- eller skjutgrind. Väntan på att grinden ska öppna kan kännas lång och det finns risk att föraren väljer att köra innan grinden öppnat helt, eller att flera kör ”på rulle” vilket kan leda till skador på både grind och fordon. 

En lösning kan vara att kombinera grinden med en trafikbom så att man under den mest intensiva tiden på dagen kan låta grinden stå öppen och låta bommen reglera trafiken.

Läs mer

Efter 20 år i Strömstad bär det av söderöver! Från den 26 mars hittar du oss på följande adress:

Hantverkaregatan 14, 444 32 STENUNGSUND

Nytt telefonnummer (fungerar redan nu): 010-206 77 33

Karta-ny-adress

 

De robusta och driftssäkra vändkorsen i TR49x-serien finns nu även i en rundare variant, R. Samma goda egenskaper som de "gamla", men ett nytt och modernare utseende. Vändkorsen finns i både enkel- och dubbelutförande.

tr490-round-plexy-lecteur-picto 200

TR490 R med kortläsare och piktogram (tillval)

tr491-round-plexy-lecteur-picto 200

TR491 R med kortläsare och piktogram (tillval)

tr492-round-plexy-lecteur-picto 200

TR492 R med kortläsare och piktogram (tillval)

Video

I videoklippet i länken nedan försöker rebeller ta sig in på en anläggning i Kiev, där SmartLane SL900 används som skalskydd. Som synes (vid 1:35) möter de ett visst motstånd.

Rebel

En av fördelarna med SmartLane är just det starka glaset och att dörrarna är mekaniskt låsta.

Läs mer om SmartLane 900  

 

SL-MTG

Många av våra produkter har ytor av rostfritt stål. Det finns många olika sorters rostfritt stål, men alla har det gemensamt att de är korrosionsbeständiga. Rostfritt stål är egentligen en felaktig benämning, "korrosionsresistent" eller "rostbeständig" är egentligen bättre. 

För att din produkt ska behålla det ursprungliga estiska utseendet och vara fortsatt härdigt mot korrosion, måste du rengöra ytorna regelbundet. Stålets yta mår bra av rengöringen – förutsatt att du använder korrekta metoder – eftersom det inte finns något ytskikt som nöts bort. Rengöringen gör också att stålets "självläkande" mekanism fungerar.

Läs mer

 

SKYDD

Då var SKYDD! över för i år
Så trevligt att träffa kunder, leverantörer och andra besökare i vår monter A17:14 på SKYDD 2014 på Stockholmsmässan i Älvsjö den 14-16 oktober. Tack alla ni som besökte oss! 

Läs mer om mässan på www.skydd.net.

Nästa SKYDD-mässa går den 25-27 oktober 2016.

 

Under nästan 20 års tid har vi på Intergate tillhandahållit produkter som står för kvalitet och tillförlitlighet. 

Produkter som fungerar och "bara går och går" stannar de också, om de inte får det underhåll de behöver.

Som ett komplement till våra produkter erbjuder vi därför även serviceavtal till dig som kund.

Våra serviceavtal är framtagna för att du ska kunna känna dig ännu tryggare och nöjdare genom de fördelar som förebyggande underhåll innebär.

Kontakta oss gärna!

Läs mer

Avinor

Avinor tecknade i februari ett ramavtal med Intergate. Avtalet gäller leverans, installation och löpande underhåll av envägsslussar, alltså säkerhetsslussar som ser till att passagerare inte kan gå tillbaka då de lämnat ankomsthallen. Avtalet löper på två år och berör 46 norska flygplatser.

Avinor är ett statligt, norskt aktiebolag som har ansvar för 46 flygplatser i Norge. De har tre kontrollcentraler, vilka är placerade i Oslo, Stavanger och Bodö. Dessutom ansvarar Avinor för kontrolltornen på flygplatserna. Avinor är självfinansierat genom avgifter och försäljning. Företaget har 3000 anställda och hanterar 46 miljoner passagerare per år.

Läs mer om Avinor.

Läs mer om envägsslussen PAS.

Bilden kommer från Avinors officiella nyhetsarkiv.

 

Masslogga-Skydd 2014 HR

Intergate deltog på i mässan SKYDD & SÄKERHET Öresund som hölls i Malmö 5-6 februari 2014.

Det var trevligt att träffa såväl befintliga som nya kunder, leverantörer och andra i monter D14 på MalmöMässan. Tack för att ni besökte oss!

I vår monter visade vi SlimLane 944 på podium – som var den produkt som flest visade intresse för – SmartLane 910, samt NEON, nytillskottet bland pollarna.

Så här såg montern ut strax innan mässan drog igång:

MassmonterM

SKYDD & SÄKERHET var en ren fackmässa och endast öppen för representanter från näringslivet och offentlig sektor.

 

 

SlimLane940_150hogSlimLane är den 4:e generationen av automatiska grindar och har en iögonfallande transparant design och är utrustad med snabba svängdörrar av glas. Den tillåter hög genomströmning, har avancerad övervakning och ryms på en minimal golvyta. Slagdörrarna öppnas i den passerandes riktning och passagesekvensen underlättas av dubbla piktogram för intuitiv användning och ökad genomströmning.
Intuitivt skötselgränssnitt erbjuder realtidsövervakning och möjlighet att konfigurera och underhålla varje korridor lokalt eller på distans via webben.
Korridorena finna i flera olika bredder som kan kombineras på många sätt.

Läs mer Broschyr 3D-animation BIM (.rfa)