Automatic Systems

Vi har erfarenhet av pollare påkörningsskydd

Intergate har sedan slutet av 90-talet installerat flera hundra automatiska pollare och levererat ännu fler fasta och demonterbara. Trots detta vet vi att pollare är en relativt ny produkt och att funktion och begrepp inte alltid är helt lätt att förstå. Det finns många olika typer och många användningsområden. Vi förklarar gärna hur de olika produkterna kan användas så att funktionen blir den förväntade.
Vi är exklusiv distributör i Sverige för Came URBACO från Frankrike som har den största kunskapen av automatiskt nedsänkbara pollare i Europa med över 10 000 tillverkade pollare.

Söker du på ”pollare” kommer det upp alla möjliga saker som till formen liknar det vi kallar pollare (bollards på engelska). ”Påkörningsskydd” är ett annat ord som förekommer. Och kombinationer.

Vilka typer av pollare kan vi erbjuda?

De pollare Intergate levererar är cylindriska och robusta stål- och gjutjärnskonstruktioner som används på många olika platser och i olika sammanhang, men fler och fler installationer sker på platser där det krävs hög eller mycket hög säkerhet. Pollare används i regel som påkörningsskydd eller som hinder för obehörig passage. Fasta pollare står alltid i vägen.

Behöver man kunna öppna passagen tillfälligt (helt eller delvis) kan en demonterbar pollare tas bort med några enkla handgrepp, en halvautomatisk pollare kan manuellt sänkas ner och en automatisk pollare kan fjärrmanövreras för att tillfälligt gå ner och öppna för behörig trafik. Hydraulik är det vi ser fungerar bäst för automatiskt nedsänkbara pollare, eftersom hydrauliken klarar vårt nordiska klimat betydligt bättre än pneumatiska.

Vad är en säkerhetspollare ?

Pollarna har olika klassificering beroende på vilket kollisionsmotstånd som behövs, de kraftigaste (ONE50) klarar att en 7,4 tons lastbil rammar pollaren i 80 km/h inte bara en utan två gånger, och pollaren fungerar även efter detta!Se video här
. Men pollaren i sig är bara en del av påkörningshindret. Under mark finns fundamentet som är minst lika viktigt.

Nu behöver alla inte ha den motståndskraften som ONE-pollarna har, så vi kan även erbjuda pollare med andra kvalifikationer. Läs mer om de olika modellerna här.

Alla pollare i ONE- och G6-serien har utbytbara hylsor som dels gör det lätt att byta ut en skadad hylsa, dels gör att man kan anpassa pollarens utseende/estetik.

Var används pollare?

Det finns många olika typer och många användningsområden och vi kan förklara hur de olika produkterna kan användas så att funktionen blir den förväntade. Några exempel på användningsområden:

  • för att förhindra trafik, in- och utfart
  • för att öppna för behörig trafik, in- och utfart
  • för att skydda byggnader, såväl offentliga som privata
  • för att förhindra ”smash & grab”, till exmepel vid lager, butiker eller liknande
  • för att skydda gångtrafikanter från trafik
  • för att avgränsa trafik och fotgängare.

Du hittar några exempel under Referenser.

Titta igenom vårt breda sortiment av pollare och kontakta oss för en mer ingående diskussion.

Video kraschtest ONE50 EVO