Intergate levererar automatiska pollare i hydrauliskt utförande. Hydrauliken fungerar bättre än pneumatik i vårt klimat och vi menar att driftssäkerheten blir bättre än med pneumatik. Pollarna finns i olika utföranden och funktionen anpassas till det aktuella behovet. Det viktigaste på en nedsänkbar pollare (automatisk eller halvautomatisk) är det som man inte ser, dvs fundamentdelen under mark. Den bestämmer oftast vad en pollare står emot vid en eventuell påkörning. Läs mer

En installation med automatiska pollare består av fundamentet och själva pollaren (1) och dess hydraulik, ett manöverskåp (3) där styrningen till pollaren sitter, samt magnetslingor (2) för säkerhet och eventuellt öppnafunktion. Till installationen behövs också ett system för att öppna passagen. Till exempel kan detta vara GSM, kodlås, tryckknapp, transponder eller fjärrkontroll.
Manöverskåpet placeras ofta inomhus, men som alternativ finns även olika manöverpelare och skåp för placering utomhus.
Vändkors TriLane TL2

Matador – sidogående pollare

Matador, den sidogående pollaren, är det senaste tillskottet i Healds sortiment. Matador är en unik pollare som inte kräver ett djupt fundament.
Vändkors TriLane TL2

Automatiska G6 EVO

Den automatiska pollaren G6 EVO är den perfekta pollaren där man inte kräver högsäkerhetspollare. Den står emot kollision med en 2,5 t tung lastbil i 48 km/h. Systemet med avtagbar hylsa och inbyggd hydraulik gör den enkel att underhålla.
Vändkors TriLane TL2

ONE automatiska pollare

Pollarna i ONE-serien är extra kraftiga testade varianter avsedda för t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader. De finns i tre olika säkerhetsklasser:

– K4 med kollisionsmotstånd 681,2 kJ – pollaren ONE30 EVO
– K8 med kollisionsmotstånd 1 290 kJ – pollaren ONE40 EVO
– K12 med kollisionsmotstånd 1 776 kJ – pollaren ONE50 EVO

Urbaco var den första tillverkaren i världen som testat två på varandra förjande krashtester (lastbilar typ N3C respektive N2A) på samma pollare enligt senaste internationella standarder (IWA 14-1:2013 och PAS68:2013).

Krashtesterna har visat på hållbarheten och den höga säkerhetsnivån hos säkerhetspollaren ONE50 EVO som fortfarande fungerade efter testerna.

Video ONE50 EVO crash test

Läs mer om: ONE30 EVO ONE40 EVO ONE50 EVO