Demonterbara pollare

Demonterbara pollare är ett fordonshinder som används för att tillfälligt kunna öppna för behörig trafik där trafik normalt inte är tillåten. De finns i olika utföranden och kan vara ett alternativ när man för det mesta vill ha en avspärrning, men vid enstaka tillfällen vill öppna. Pollaren låses upp med en särskild nyckel (1), vrids (2) och tas bort (3). I fundamentsplattan monteras sedan ett täcklock.

Demonterbara pollare kan också kombineras med andra fordonshinder (fasta och/eller automatiska pollare), beroende på vilket behov som finns.

Produktblad

Vändkors TriLane TL2

ONE demonterbar pollare

De demonterara pollarna i ONE-serien är extra kraftiga testade varianter avsedda för t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader. De finns i tre olika säkerhetsklasser:

– K4 med kollisionsmotstånd 681,2 kJ – pollare ONE30 EVO
– K8 med kollisionsmotstånd 1 290 kJ – pollare ONE40 EVO
– K12 med kollisionsmotstånd 1 776 kJ – pollare ON350 EVO

Urbaco var den första tillverkaren i världen som testat två på varandra förjande krashtester (lastbilar typ N3C respektive N2A) på samma pollare enligt senaste internationella standarder (IWA 14-1:2013 och PAS68:2013).

Krashtesterna har visat på hållbarheten och den höga säkerhetsnivån hos säkerhetspollaren ONE50 EVO som fortfarande fungerade efter testerna.

Video ONE50 EVO crash test

Läs mer ONE30 EVO ONE40 EVO ONE50 EVO