I vårt erbjudande finns nu även fasta svensktillverkade fordonshinder eller påkörningsskydd för stadsmiljöer.  Benders är idag en av Nordens största leverantör av betongprodukter mot infrastruktur och offentliga miljöer.

Fordonshinder block TUNG

Trafikhinder block TUNG är ett stilrent och modernt hinder som passar på alla stadens mötesplatser – framför entréer, på torg, skolgårdar, innegårdar, busshållplatser, gågator. Hindret, som också fungerar som sittbänk placeras enkelt ut i avsedd miljö. Block TUNG är tillverkad av grå betong. Även detta hinder kan fungera som avskiljare. Snabb installation utan förankring i marken. Blocket har fyra ingjutna M12-hylsor för gängade lyft. Simuleringar visar att TUNG klarar kraven för IWA-14.

Produktblad

Block SAFE

Fordonshinder block SAFE

Trafikhinder block SAFE är ett block i grå Bohuslänsk granit. Blocket kan även fås med polerad topp och med reflex för ökad synlighet i mörker. Block SAFE fungerar inte bara som trafikhinder utan erbjuder också sittplatser åt fotgängare och verkar som en avskiljare i urban miljö.

En fördel med block SAFE är att det går snabbt att installera då det inte krävs någon fixering i marken. Det är med andra ord ett fristående block för aktiva och tätbefolkade stadsmiljöer.

Produktblad Underhåll