Fasta pollare

Fasta pollare används i första hand för att styra trafik, d v s att endast göra det möjligt för fordon att köra där det är tillåtet. De kan naturligtvis kompletteras med demonterbara eller nedsänkbara för att släppa fram fordon där så önskas. Fasta pollare kan även användas för att försvåra att fordon kan användas som murbräckor (crash and grab).

Urbacos fasta pollare är starka och eleganta pollare. De fasta pollarna i G6 och G6 EVO-serien är baserade på den rörliga delen på den nedsänkbara pollaren, d v s den har en robust kärna av gjutjärn, som sedan klätts med 2 mm rostfritt 316L.

Läs mer om fasta pollare

Vändkors TriLane TL2

G6 EVO fast pollare

Fasta pollare passar i offentliga eller privata områden för att avgränsa, parkeringsplatser eller för att skydda områden där fordon inte är tillåtna.
G6 EVO har ett system med utbytbar hylsa som gör det möjligt att anpassa utseendet och enkelt att byta skadade hylsor på under fem minuter. Pollarhuvudet är tillverkat av gjutjärn, som ger hög slagtålighet, täckt med en hylsa. Pollaren är designad för att man lätt ska kunna byta hylsa, utan behov av lyftanordning.

Läs mer Fundament

Vändkors TriLane TL2

G6 EVO fasta förstärkta pollare

G6 EVO finns även som fasta förstärkta pollare i två olika utföranden när man kräver fasta i samma klass som de nedsänkbara:
Fasta, minsta djup 350 mm under mark. Pollarna stoppar en 2,5 t lastbil i 48 km/h (motsvarande IWA 14-1)

Läs mer om fast förstärkt

Läs mer om ytmonterad Ritning

Vändkors TriLane TL2

ONE fasta pollare

Pollarna i ONE-serien är extra kraftiga testade varianter avsedda för t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader. De finns i tre olika säkerhetsklasser:

– K4 med kollisionsmotstånd 681,2 kJ – pollaren ONE30 EVO
– K8 med kollisionsmotstånd 1 290 kJ – pollaren ONE40 EVO
– K12 med kollisionsmotstånd 1 776 kJ – pollaren ONE50 EVO

Urbaco var den första tillverkaren i världen som testat två på varandra förjande krashtester (lastbilar typ N3C respektive N2A) på samma pollare enligt senaste internationella standarder (IWA 14-1:2013 och PAS68:2013).

Krashtesterna har visat på hållbarheten och den höga säkerhetsnivån hos säkerhetspollaren ONE50 EVO som fortfarande fungerade efter testerna.

Video ONE50 EVO crash test

Läs mer om fasta ONE30 EVO ONE40 EVO ONE50 EVO