Fasta pollare

Fasta pollare är ett fordonshinder som används i första hand för att styra trafik, alltså att endast göra det möjligt för fordon att köra där det är tillåtet. Fasta pollare kan kompletteras med demonterbara eller nedsänkbara för att släppa fram fordon där så önskas. Fasta pollare kan även användas för att försvåra att fordon kan användas som murbräckor (crash and grab).

CAME-Urbacos fasta pollare är starka och eleganta pollare. De fasta pollarna i G6 och G6 EVO-serien är baserade på den rörliga delen på den nedsänkbara pollaren, d v s den har en robust kärna av gjutjärn, som sedan klätts med 2 mm rostfritt 316L.

I vårt erbjudande finns nu även fasta svensktillverkade fordonshinder.  Benders är idag en av Nordens största leverantör av betongprodukter mot infrastruktur och offentliga miljöer.

Vändkors TriLane TL2

ONE fasta pollare

Pollarna i ONE-serien är extra kraftiga testade varianter avsedda för t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader. De finns i tre olika säkerhetsklasser:

– K4 med kollisionsmotstånd 681,2 kJ – pollaren ONE30 EVO
– K8 med kollisionsmotstånd 1 290 kJ – pollaren ONE40 EVO
– K12 med kollisionsmotstånd 1 776 kJ – pollaren ONE50 EVO

Urbaco var den första tillverkaren i världen som testat två på varandra förjande krashtester (lastbilar typ N3C respektive N2A) på samma pollare enligt senaste internationella standarder (IWA 14-1:2013 och PAS68:2013).

Krashtesterna har visat på hållbarheten och den höga säkerhetsnivån hos säkerhetspollaren ONE50 EVO som fortfarande fungerade efter testerna.

Video ONE50 EVO crash test

Läs mer om fasta ONE30 EVO ONE40 EVO ONE50 EVO

Vändkors TriLane TL2

G30 fasta pollare

En ensam G30 stoppar ett 2,5 ton tungt fordon med en hastighet av 48 km/h. De fasta pollarna G30 kan användas separat eller i kombination med automatiska pollare.

Läs mer om fasta G30

Fordonshinder block TUNG

Trafikhinder block TUNG är ett stilrent och modernt hinder som passar på alla stadens mötesplatser – framför entréer, på torg, skolgårdar, innegårdar, busshållplatser, gågator. Hindret, som också fungerar som sittbänk placeras enkelt ut i avsedd miljö. Block TUNG är tillverkad av grå betong. Även detta hinder kan fungera som avskiljare. Snabb installation utan förankring i marken. Blocket har fyra ingjutna M12-hylsor för gängade lyft. Simuleringar visar att TUNG klarar kraven för IWA-14.

Produktblad

Block SAFE

Fordonshinder block SAFE

Trafikhinder block SAFE är ett block i grå Bohuslänsk granit. Blocket kan även fås med polerad topp och med reflex för ökad synlighet i mörker. Block SAFE fungerar inte bara som trafikhinder utan erbjuder också sittplatser åt fotgängare och verkar som en avskiljare i urban miljö.

En fördel med block SAFE är att det går snabbt att installera då det inte krävs någon fixering i marken. Det är med andra ord ett fristående block för aktiva och tätbefolkade stadsmiljöer.

Produktblad Underhåll