Fasta pollare är ett fordonshinder/påkörningsskydd pollare som används i första hand för att styra trafik, alltså att endast göra det möjligt för fordon att köra där det är tillåtet. Fasta pollare kan kompletteras med demonterbara eller nedsänkbara för att släppa fram fordon där så önskas. Fasta pollare kan även användas för att försvåra att fordon kan användas som murbräckor (crash and grab).

CAME-Urbacos fasta pollare är starka och eleganta pollare. De fasta pollarna i G6 och G6 EVO-serien är baserade på den rörliga delen på den nedsänkbara pollaren, d v s den har en robust kärna av gjutjärn, som sedan klätts med 2 mm rostfritt 316L.

I vårt erbjudande finns nu även Benders fasta svensktillverkade granitpollare SAFE Elegant.

Vändkors TriLane TL2

ONE fasta pollare

Pollarna i ONE-serien är extra kraftiga testade varianter avsedda för t ex ambassader, kärnkraftanläggningar eller andra känsliga byggnader. De finns i tre olika säkerhetsklasser:

– K4 med kollisionsmotstånd 681,2 kJ – pollaren ONE30 EVO
– K8 med kollisionsmotstånd 1 290 kJ – pollaren ONE40 EVO
– K12 med kollisionsmotstånd 1 776 kJ – pollaren ONE50 EVO

Urbaco var den första tillverkaren i världen som testat två på varandra förjande krashtester (lastbilar typ N3C respektive N2A) på samma pollare enligt senaste internationella standarder (IWA 14-1:2013 och PAS68:2013).

Krashtesterna har visat på hållbarheten och den höga säkerhetsnivån hos säkerhetspollaren ONE50 EVO som fortfarande fungerade efter testerna.

Video ONE50 EVO crash test

Läs mer om fasta ONE30 EVO ONE40 EVO ONE50 EVO

Vändkors TriLane TL2

G30 fasta pollare

En ensam G30 stoppar ett 2,5 ton tungt fordon med en hastighet av 48 km/h. De fasta pollarna G30 kan användas separat eller i kombination med automatiska pollare.

Läs mer om fasta G30

Granitpollare Safe Elegant

Pollare SAFE Elegant är producerad i svensk Bohusgranit, med en kärna av stål. Den har en flammad yta som ger den en vacker och elegant yta. Detta gör att du får en pollare som passar till övrig offentlig miljö och som samtidigt passar för städernas relativt hårda klimat.

Produktblad