Nu finns även Benders krocktestade pollare Bohus SAFE Elegant i vårt sortiment. Pollare SAFE Elegant är producerad i svensk Bohusgranit, med en kärna av stål. Den har en flammad yta som ger den en vacker och elegant yta. Detta gör att du får en pollare som passar till övrig offentlig miljö och som samtidigt passar för städernas relativt hårda klimat. Pollarna är krocktestade enligt IWA14 och PAS68.

Den stora fördelen med Pollare SAFE är att den går snabbt att installera. Med sitt grunda installationsdjup passar den på de flesta ställen, då man inte behöver gräva djupt. Pollarna placeras med fördel i rad då de låser varandra under mark (c-c 1200).

Kontakta oss gärna för en offert.

Certifikaten för PAS68 och IWA14 talar om exakt vilket test pollarna har klarat: vilken typ av fordon som användes, hur mycket fordonet vägde, hur snabbt det körde och från vilken vinkel pollarna blev påkörda. Det går också att utläsa av certifikatet hur långt fordonet tog sig förbi produkten och om den kunde köras vidare efter påkörningen. PAS 68 anger också hur långt lossade delar av en viss storlek förflyttades efter påkörningen.