Speedgates från en erfaren leverantör

Automatic Systems från Belgien är det företag som levererat flest speedgates i världen (även i Sverige). De har över 50 års erfarenhet av området och produkterna har hög kvalité, stor tillförlitlighet, lång livslängd och hög genomströmningshastighet.

Det är ingen tillfällighet att man levererat tiotusentals grindar till tunnelbanor i 25 länder samt flera tusen ytterligare grindar till olika applikationer i ytterligare 50-talet länder med totalt ca 100 miljoner dagliga användare.

Automatic Systems

Certifierad distributör av speedgates

Intergate är certifierad distributör sedan 2001. Certifierad distributör innebär att man har mycket hög kunskap om produkterna, egna utbildade installatörer samt möjligheter att erbjuda kunderna en god service. Automatic Systems tillverkar flera olika automatiska grindar, bland andra: FirstLane, SlimLane och SmartLane.

Produktöversikt

Vad är speedgates?

Vi använder det engelska ”speedgate” för entrégrindar som har en hög kapacitet, alltså att grindar som klarar av att hantera passage av ett större antal personer per minut – har en hög genomströmning – och samtidigt minimerar risken att någon obehörig tar sig in. I vårt utbud finns speedgates med svängdörrar – SlimLane och FirstLane – och dörrar som går i sidled – SmartLane – samt entrégrindar av typen AccessLane.

Hur fungerar speedgates?

En speedgate hindrar obehöriga från att passera in, inte bara genom själva tekniken, utan även genom att den fungerar som ett visuellt hinder, till exempel i en entré.

Vill du ha kontroll på vem som kommer in och/eller går ut från ett visst område? En speedgate kan kopplas till passersystemet. Via sensorer larmar speedgaten vid fusk, till exempel om någon försöker gå in efter någon annan (tailgating) eller samtidigt med någon (piggybacking).

I allmänhet är installationen förhållandevis smidig och kräver bara förberedelser som framdragning av matning och signalkablar. Vi kan också erbjuda montage på podium, till exempel om man inte vill göra hål i golvet. Våra speedgates kräver ett minimum av underhåll och har lång livslängd.

Vilka fördelar erbjuder speedgates?

Fördelarna att ha en speedgate i entrén är till exempel:

  • minskad risk att obehöriga tar sig in i byggnaden/på området, vilket ökar känslan av trygghet på arbetsplatsen;
  • kontroll av vem som är i byggnaden, vilket kan vara bra även i en utrymningssituation;
  • ett minskat behov av säkerhetspersonal.

Vårt utbud

Intergate har levererat speedgates och entrégrindar från Automatic Systems sedan starten 1995.

  • FirstLane finns i tre olika utföranden och hinder upp till 1800 mm. FirstLane ger ”mycket för pengarna” och passar där man inte har de allra högsta kraven på säkerhet. Den håller hög kvalitet, har lång livslängd och är enkel att installera. Finns även för utomhusplacering (IP44).
  • SlimLane är ”flaggskeppet” som tack vare sin diskreta design, höga kapacitet och precisa kontroll är den speedgate som är mest populär. SlimLane finns i rostfritt utförande eller lackad i RAL-färg. Glashinder upp till 1800 mm.
  • SmartLane är ”bäst i klassen” både säkerhetsmässigt och när det gäller anpassning. SmartLane finns i en mängd utföranden och kan anpassas efter såväl säkerhetsbehov som estetik och kan fås till exempel i rostfritt stål, lackad i RAL-färg, eller guld- eller bronsfärgad. Glashinder upp till 2000 mm.
  • AccessLane – en entrégrind som ofta används som ett komplement till speedgates. Grindarna kan placeras enskilt, mitt emot varandra för möjlighet till en extra bred öppning, eller intill speedgates.

Vad kan vi erbjuda

Nej, vi säljer inte de billigaste produkterna på marknaden, men vi kan lova att du får vad du betalar för. En MCBF-faktor på upp till 10 000 000 cykler säger en del om produkternas kvalitet. Med vårt serviceavtal får du upp till 5 år garanti.