Vi får ofta frågan om vad ”pollare kostar”.

Vad kostar en pollare? Ja, det beror på vad man menar och här brukar vi få nysta lite. Oftast åsyftar man en automatisk pollare.

Exemplet ovan visar en installation med två automatiska pollare.

En passage består av själva pollarna (1), som i regel manövreras med hydraulik. Pollarnas nederdel gjuts in i ett fundament.

Det behövs också en styrning (PLC) som placeras i något slags manöverskåp (3). För att öppna och stänga passagen behövs också ett system. Detta kan vara gsm, distansläsare, kodlås eller egentligen vilket annat signalsystem som helst.

För att den automatiska pollaren inte ska stänga när ett fordon befinner sig över den behövs också säkerhetsslingor (2), magnetslingor nedgrävda i marken, som kopplas till en magnetslingedetektor i manöverskåpet. Man kan också välja att ha en öppnaslinga, så att pollaren öppnas automatiskt när ett fordon närmar sig.

Utöver detta kan man behöva ljud- och/eller ljussignaler eller andra system för övervakning. En automatisk pollare kan kombineras med fasta pollare.

En annan aspekt är vilken säkerhetsnivå man behöver. Vi har pollare som klarar den högsta säkerhetsklassen (en 7,5 ton tung lastbil som kolliderar i 80 km/h – och pollaren står kvar och fungerar efter krocken) men i de flesta fall räcker det med pollare med lägre säkerhetsklassning. Vi har alla varianter.

Har du frågor om pollare är du välkommen att kontakta oss. Vi har installerat pollare i snart 25 år och hjälper dig gärna. När vi förstått ditt behov och hittat rätt lösning för dig får du även veta vad en pollare kostar.